Biserica Ortodoxă Română este un SRL ca oricare altul

Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar trebui să-şi adauge un SRL în coadă şi ar trebui să fie impozitată ca orice altă firmă din ţara asta pentru că nu o interesează de binele celor pe care ar trebui să-i ajute, ci vor doar să ne jupoaie pe toţi de bani. Şi aici nu mă refer doar la calicia şi avariţia de care dau dovadă cei mai mulţi dintre aşa zişii preoţi care îţi cer bani de la obraz de câte ori te prind: botez, nuntă, înmormântare, sfeştanie etc. Ci şi la „evenimentele creştine” pe care le organizează când aduc cine ştie ce moaşte la vreo biserică şi le lasă doar 24 de ore. Este evident că aceste gesturi sunt gândite ca o afacere.
Dacă nu ar fi aşa le-ar lăsa o lună pentru a avea timp oricine să se închine la ele şi să le atingă, nu să formeze cozi de sute sau chiar mii de oameni cu nu ştiu câte zile înainte, să le vândă mâncare şi tot felul de obiecte de cult la coadă ş.a.m.d. BOR SRL profită la maximum din orice astfel de eveniment pentru a sărăci şi mai tare populaţia şi a se folosi de slăbiciunile oamenilor pe care tot ei le întreţin. Ce fel de purtare creştinească este aceasta şi cum ar putea fi luaţi drept exemplu de onoriaşi care ar trebui la rândul lor să facă bine celor din jurul lor?
Asta ca să nu mai vorbim de celelalte evenimente creştine din viaţa noastră când avem nevoie de biserică şi când suntem mulşi fără niciun fel de resentiment sau dragoste creştină. De curând îmi spune un prieten care vrea să se căsătorească ce înseamnă acest lucru ca şi costuri. La orice biserică parte din BOR SRL trebuie să plăteşti 1.000 de lei în care nu este inclus nimic (lumânări, aranjament floral etc.). Pentru comparaţie, la Catedrala Catolică din Bucureşti, pentru acelaşi eveniment, plăteşti 500 de lei şi ai inclus aranjamentul floral şi nici nu eşti obligat să iei lumânările din acea biserică. Poate că BOR SRL ar trebui să-şi aducă aminte cine este „şeful” lor – Dumnezeu, nu diavolul (banii) şi care este motivul pentru care a apărut – ajutarea oamenilor.

Lasă un răspuns