Internetul este bun. La ce?

_MG_9217Internetul stă la baza senzației că nu mai avem timp de nimic. Fiind bombardați cu atât de multă informație care se schimbă foarte repede, nu mai avem timp fizic să o procesăm. De aceea luăm decizii fără să știm ce facem pentru că trebuie să le luăm foarte repede. În plus, un alt efect nociv pe care îl are internetul asupra noastră este larma. Faptul că toată lumea are ceva de spus, de analizat, de lăudat, de criticat, de anunțat șamd, în același timp, creează o senzație de piață supraaglomerată în care fiecare încearcă să strige mai tare decât ceilalți pentru a-și vinde marfa. Această larmă ne dă senzația de lehamite și ne face să nu mai dăm importanță la nimic. Sunt prea mulți, strigă prea tare și spun prea multe; așa că mai bine lasă.

De aceea internetul este o unealtă foarte bună pentru dezorientarea maselor și de inducere a dezinteresului față de orice. În plus, avem mai mult de muncă pentru că facem și treaba celor care au fost dați afară așa că nu mai avem timp și pentru „toate prostiile”. Din păcate, toate acestea ne îndepărtează de noi înșine și unii de ceilalți; ne leagă tot mai tare de interese personale imediate și materiale. Toate acestea ne izolează, iar singurătatea duce inevitabil la înrăire. Paradoxul constă în faptul că suntem tot mai duri, mai distanți și mai răi cu ceilalți pentru că ne simțim singuri și pentru că nimeni nu mai are timp și răbdare să ne asculte. Dar nici noi nu o facem cu alții. Dar asta este altă discuție.

Din păcate, oamenii nu se mai întâlnesc să discute, să se relaxeze împreună, să schimbe impresii și păreri, să vadă o piesă de teatru sau să-și împrumute cărți. Toate acestea ne lipsesc pentru că suntem animale sociale. Avem nevoie de „prieteni adevărați”, dar nu mai găsești așa ceva, cum spunem toți. Dar câți dintre noi s-au întrebat dacă ei sunt astfel de prieteni pentru altcineva? Ne cărăm singuri și triști prin viață, plângându-ne de milă, dar nu facem nimic să schimbăm această situație. Dar, așa cum spuneam, asta este altă discuție…

Lasă un răspuns